Историческа среща между HYBE и MBC: За постигане на справедливи права за K-поп изпълнители..

На 30 октомври, председателят на HYBE, Bang Si Hyuk, посети телевизия MBC...

01/11/23  •  115 Прегледа

Новини
Izuma avatar

 

 

 

На 30 октомври, председателят на HYBE, Bang Si Hyuk, посети телевизия MBC за открита и честна дискусия с директора на MBC, Ahn Hyeong Joon, който направи поканата като жест на разкаяние. По време на срещата, Ahn Hyeong Joon изрази съжалението си за миналото на MBC и застарелите практики, които са причинили вреди и страдания на изпълнителите на HYBE.

Ahn Hyeong Joon сподели, че е на мнение, че трябва да се установи по-тясна връзка между изпълнителите и телевизионните компании, която да отразява статуса и важността на K-попа. Те също се споразумяха да подобрят дългогодишната продуцентска култура, която има недостатъци между телевизионните и развлекателните компании, и да създадат среда, където съдържанието се произвежда с взаимно уважение и внимание.

Ahn Hyeong Joon обяви, че MBC ще играе водеща роля в създаването на среда, която подкрепя правата на артистите и установява справедливо партньорство, което да позволи на всички страни да се развиват заедно.

Bang Si Hyuk изрази благодарността си към MBC за техните искрени извинения и ангажимента им за подобрение на правата на K-поп изпълнителите. Той изрази надежда, че тази среща ще бъде началото на нова ера, в която ще съществува здравословна среда за производство на съдържание в развлекателната индустрия и че тя ще премине възможно най-далеч от границите на двете компании.

Bang Si Hyuk също подчерта важността на приоритизирането на правата на артистите за устойчивия растеж на K-поп. Той посочи конкретни области, в които е необходимо подобрение, като например практиката, при която изпълнителите трябва да чакат дълго време, за да поздравят продуцентския екип, дори след завършването на шоуто.

HYBE и MBC се ангажираха да участват в бъдещи дискусии с цел създаване на здравословна среда за производство на съдържание и се надяват на постигане на видими резултати в скоро време.

Конфликтът между HYBE и MBC продължава от последните четири години. Той започна през 2019 г., когато BTS участваха в голямо музикално шоу в САЩ към края на годината, което ги спря да участват в ежегодното събитие на MBC "MBC Music Festival" в същия ден. След този инцидент, всички изпълнители на HYBE бяха забранени да се появяват в "Music Core" на MBC.

0 Коментара
Няма открити коментари

Препоръчани публикации