Китайско риалити шоу "See You Again" предизвиква дискусии за доминантната роля на жените във връзката..

Китайско риалити шоу на име "See You Again" стана предмет на дискусии и контроверзии поради своята изобразена динамика във връзка....

11/10/23  •  117 Прегледа

Новини
Izuma avatar

 

 

Китайско риалити шоу на име "See You Again" стана предмет на дискусии и контроверзии поради своята изобразена динамика във връзка, в която жените заемат по-доминантната роля спрямо мъжете. В шоуто участват три двойки, които се отправят на 18-дневна ваканция с цел да работят по своите семейни проблеми. Знаменити панелисти и психолог също предоставят коментари и съвети по време на споровете и изживяванията на участниците.

Последният сезон, който стартира на 5 септември, се превърна в един от най-обсъжданите събития в Китай през последния месец, с хиляди хаштагове в социалната мрежа Weibo, събиращи милиарди прегледи.

Вниманието се фокусира предимно върху брака на телевизионната личност Фу Шоуър, на 39 години, и нейния съпруг, който е домакин. Докато Фу се радва на професионален успех, съпругът й изпитва чувство на незначителност и счита, че той трябва да се грижи главно за семейните въпроси.

В един момент в шоуто, Фу споделя, че да доминира във връзката е уморително, защото трябва да намира баланс между работата и семейните ангажименти, като се старае да не се оплаква, за да не нарани самочувствието на съпруга си. Тя коментира, че жените трябва да изкарват пари, но не трябва да са твърде компетентни, и че са задължени да поддържат семейството, но не трябва да правят мъжете се чувстват излишни.

Психологът на шоуто, Ли Сонгуей, посочва, че в китайското общество все още няма достатъчно разбиране за връзките, в които жените са по-силни и доминиращи, като това прави жените да се съмняват в качеството на своя брак, съобразно традиционните стандарти.

Необичайната динамика в брака на Фу стана предмет на горещи онлайн дебати, като един от хаштаговете изразява съмнение дали такива връзки са обречени на провал.

"See You Again" стартира през 2021 г. по MangoTV и се отличава с това, че предоставя на зрителите възможност да разгледат по-реалистичните и по-сложни аспекти на връзките. Някои зрители обаче критикуват текущия сезон за отклонение от началния си фокус, като акцентира повече върху разведените двойки, вместо върху все още женените.

0 Коментара
Няма открити коментари

Препоръчани публикации