Южна Корея Освоява Злато в League of Legends на Азиатските Игри: Faker и Отборът Си Събират Триумф и Освобождаване от Военна Служба..

На 19-ите Азиатски игри, проведени в Китай, Корея триумфира в състезанието по играта League of Legends...

30/09/23  •  101 Прегледа

Новини
Izuma avatar

 

 

На 19-ите Азиатски игри, проведени в Китай, Корея триумфира в състезанието по играта League of Legends (LOL). Победата бе осъществена благодарение на великолепната игра на суперзвездата Ли Санг-хьок, известен като Faker, който стана златен медалист.

Финалът на LOL се проведе в е-спорт центъра в Ханчжоу, Китай, където отборът на Корея съставен от Ли, Сео Джин-хьок, Парк Дже-хьок, Чунг Джи-хун, Рю Мин-сеок и Чой У-дже победи Тайван с резултат 2-0.

Освен че се наложиха над Тайван, отборът на Корея осигури и освобождаване от военна служба за своите играчи. В Южна Корея законът позволява освобождаването от военната служба на спортисти, изпълнители, балетни танцьори и други, които постигнат изключителни резултати в определени състезания. Въпреки споровете около това дали геймърите трябва да бъдат включени в тази категория, публиката изрази одобрение и подкрепа по време на мачовете, които се провеждаха.

Интересно е, че Faker, или Санг-хьок, беше болен и не можеше да участва във финала срещу Тайван, но поради своите предишни успехи в състезанията, той също ще бъде освободен от военна служба, която е задължителна за всички южнокорейски мъже във възраст от 18 до 28 години. Той коментира победата, казвайки: "Бях разочарован, че не успях да играя в мача за златния медал, но от гледна точка на отбора, всички изиграха отлично, така че спечелването на шампионата е най-важното, независимо как е постигнато."

0 Коментара
Няма открити коментари

Препоръчани публикации